Egészség

Ezt edd ebédre, hogy erősítsd az immunrendszered

Félsz a betegségektől? Nem kell mást tenned, mint ezeket enned!

Már az ősi tibeti és kínai népeknél is felfedezhető volt, hogy az ételeket gyógyszerként használták. Náluk a gyógyszert szedni kifejezés is úgy hangzik, gyógyszert enni. A növényi alapú táplálkozás, ami náluk is megfigyelhető, valóban sok betegségre nyújt gyógyírt, s ezt már a nyugati kutatások is alátámasztják.

Íme a legjobb immunerősítő ételek!

Ezt edd ebédre, hogy erősítd az immunrendszered

Édesburgonya
A bőr a test legnagyobb szerve, az első védvonal a baktériumok és a vírusok ellen. Az édesburgonya rengeteg béta-karotint tartalmaz, amit a szervezetünk nélkülözhetetlen A-vitaminná alakít.

Nyers méz
A méz természetes antibiotikum. A Manuka méz például természetes hidrogén-peroxidot tartalmaz, hatása vetekszik az igazán erős antibiotikuméval.

Gomba
A shíitake gomba erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladásokat, magas foszfortartalma stabilizálja az immunrendszer központját, a bélflórát. A reishi gomba pedig még a daganatok ellen is hatékony.

Fokhagyma
Allicintartalma erős természetes antibiotikum, emellett immunerősítő és daganatellenes hatása is ismert. Sőt erős antioxidáns, amely segít eltávolítani a szervezetből a káros szabad gyököket.

Olvass tovább immunerősítés témában!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top