Egészség

Ezért kéne betiltani a szoláriumozást 16 éves kor alatt

Megdöbbentő összefüggést fedeztek fel a kutatók a tinédzserkori szoláriumhasználat és a 40 éves kor alatt kialakuló bőrrákos megbetegedések között.
Ezért kéne betiltani a szoláriumozást 16 éves kor alatt

Az új kutatás eredménye arra figyelmeztet, hogy azoknál a tinédzser lányoknál, akik 16 éves koruk környékén kezdenek el szoláriumba járni, hatszor valószínűbb, hogy 40 éves korukra bőrrák alakuljon ki.

Ezt arra alapozzák, hogy olyan 40 év alatt nőket vizsgáltak ki, akiknél melanomát találtak. Napozási szokásaikról kérdezve őket kiderült, hogy jelentős részük 16 éves kora alatt kezdett szoliba járni, és azóta körülbelül 100 alkalommal feküdt a csövek alá.

Ezért kéne betiltani a szoláriumozást 16 éves kor alatt

Ezzel ellentétben, a 40–49 év közötti, melanomával diagnosztizált nők 25 éves korukban kezdték, és átlagosan 40 alkalommal jártak összesen szoláriumban.

A sokkoló összefüggés rávilágít, hogy még jobban és még korábban oda kell figyeljünk a bőrünk védelmére. Itt lenne az ideje, hogy a bronzbarna bőr egyeduralma véget érjen, és a közízlés ugyanannyira megbecsülje a természetes, fehér bőrt is. 

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top