Egészség

4 étel és ital, amitől csak éhesebb leszel

Sajnos vannak ételek és italok, amikből hiába is fogyasztunk akármennyit, nem csillapítják éhségérzetünket. Eláruljuk, melyek ezek.

1. Aszalt gyümölcs

Bármennyire is egészséges és finom az aszalt gyümölcs, nem jó ha csak önmagában esszük. Az aszalt gyümölcstől hirtelen megemelkedik a vércukorszintünk, aztán azonban hamar leesik, így szinte azonnal megéhezünk egy marék diákcsemege után. Próbáljuk inkább más ételekkel, mondjuk joghurttal keverni!

2. Gyümölcslé

Bár a gyümölcslé többnyire egészséges, nem jó, ha csakis ezt fogyasztjuk. A cukros gyümölcslevek hamar felnyomják a vércukorszintet, ami aztán csak éhségérzet kialakulásához vezet, arról nem is beszélve, hogy a boltok polcain kapható levekben nem igazán vannak rostok, így minden azonnal felszívódik a szervezetünkben. Sajnos a szomjat még mindig semmi nem oltja jobban a víznél.

4 étel és ital, ami csak éhesebbé tesz

3. Fehér rizs

A hagyományos fehér rizs nem sokáig tartó szénhidrátforrás, ezért röviddel a fogyasztása után hamar újra éhesnek érezhetjük magunkat. Jó megoldás lehet, ha a hagyományos rizst hajlandóak vagyunk lecserélni valami egészségesebb fajtára, például barna rizsre vagy mondjuk vadrizsre.

4. Alkohol

Ez senki számára nem meglepő, aki állt már sorba hajnalban gyrosért egy átmulatott éjszaka után. Az alkohol fogyasztása után elképesztően éhesnek érezzük magunkat, és mivel érzékeink tompábbak, a túlevésre is hajlamosak vagyunk ilyenkor. Figyeljünk arra, hogy sose igyunk üres gyomorra, akkor talán a hajnali lakoma is megelőzhető lesz.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top