1. Segít a kalóriák égetésében
Nem hiába izzadsz, ha csípőset eszel! A csípős ételek fogyasztásának hatására az egész anyagcseréd felpörög majd, így a kalóriák is jobban éghetnek.
2. Védi a szívet
Már több tanulmány is bizonyította, hogy kevesebb a szívroham azok körében, akik csípős ételeket fogyasztanak. Ez azért lehet, mert a csili csökkenti a rossz koleszterinek hatását, ráadásul a csípősségért és égő érzésért felelős kapszaicin még gyulladáscsökkentő hatású is.
3. Fájdalomcsillapító
Ezt talán nehéz elképzelni, mikor éppen egy pohár tej és egy szelet kenyér között legyezgetjük tátott szánkat, de így van. A már fent is említett kapszaicint gyakran használják például fájdalomcsillapító krémek és tapaszok alapanyagaként.
4. Boldogabb leszel tőle
A csípős ételek – akárcsak a csoki – boldogsághormonokat szabadítanak fel a testedben. Szóval ha csípős fogásokat eszel, még a stresszel és a depresszióval is felveheted a harcot.
5. Tovább élsz tőle
Mi kellhet még ennél több? Bár még nincs tudományos bizonyíték rá, hogy a csípős ételek tényleg meghosszabbítják életünket, eddig minden jel erre mutat. Egy kínai tanulmány szerint egy kis csípős finomság mindennap 14%-kal csökkentheti a halál bekövetkezésének esélyét.
Forrás: LifeHack