1. Konzervzöldségek
A zöldségek persze mindenképpen jót tesznek nekünk, de a konzervváltozatok rengeteg sót tartalmaznak, ami magas vérnyomás kialakulásához vezethet. Próbáljuk meg alaposan átböngészni a konzerveket, és keressünk olyat, ami nem tartalmaz sót, vagy csak nagyon keveset.
2. Rántott csirke
Bár a csirke kimondottan jó proteinforrás lehet a diétázóknak is, nem a bő olajban kisütött, bőrös fajta. Az ilyen rántott csirkében rengeteg a koleszterin, ez pedig az erekben felhalmozódva eltömítheti az artériákat.
3. Fehér rizs
A teljes kiőrlésű gabonák csökkenthetik a szívbetegségek kialakulásának esélyét, de az olyan szénhidrátok, mint például a fehér rizs, inkább az ellenkező hatást érik el. Például a fehér rizst fogyasztók körében sokkal nagyobb az esély a kettes típusú cukorbetegség kialakulására, szóval érdemes lehet barna rizsre váltani.
4. Chips
A Harvard egyik kutatása szerint a burgonyachipsek a legártalmasabb ételek közé tartoznak. Nemcsak azért, mert tocsognak a mesterséges adalékanyagokban, zsírban és sóban, hanem azért is, mert könnyen elhízáshoz vezethetnek – az pedig az egészséges szív legnagyobb ellensége.
Forrás: EatThis