Egészség

Így csapd be az éhségérzetedet!

Ha a diétánkat mindig állandóan követelőző gyomrunk szabotálja, itt az ideje, hogy becsapjuk egy kicsit éhségérzetünket.

Sajnos sokszor még a legelhivatottabb diétázók felett is diadalmaskodik az akaratos éhségérzet, és olyankor az első gyorsétteremből vagy csokiautomatából szolgáljuk ki a korgó gyomrot. Pedig ilyenkor elég lehet néhány egyszerű trükk, hogy túljárjunk a gyomrunk eszén.

Kezdetnek például sose induljunk el egészséges nassolnivaló nélkül. Vigyünk egy almát, egy kis magot vagy valami hasonlót, így mikor megéhezünk, azonnal tudunk valamit falatozni. Így nem lesz olyan érzésünk, hogy éheztetjük magunkat. Az is fontos, hogy vezessük egy füzetbe a napi kalóriabevitelt. Ha látjuk, mikor mennyit ettünk, tudni fogjuk, hogy az éhségérzet csak egy illúzió, hisz alig egy órája majszoltuk el azt a müzliszeletet.

Jó ötlet lehet a rágózás is. Egy tanulmány szerint azok a nők, akik étkezés után 45 percig rágóztak, sokkal kevésbé vágytak nassolnivalóra a nap hátralevő részében.

Ha szeretsz kávézni, az is jó megoldás lehet, ha uzsonnázgatás helyett egy csésze fekete mellett döntesz, persze a tejszínnel meg a cukorral azért mindenképpen óvatosan bánjunk. A kávé fokozza a kalóriaégetést és még az éhségérzetet is csökkenti. 

Így csapd be az éhségérzetedet!

Végül pedig ne feledd: mindent mértékkel. A diétázás nem önmagunk éheztetéséről szól, hiszen ilyenkor testünk is sokkal követelőzőbb lesz. Együnk brownie-t – mondjuk két falatot – és nyugodtan kóstoljunk bele a zsíros pörköltbe – mondjuk egy kanállal. Ha okosan diétázunk, sosem kell éhesnek éreznünk magunkat.

Forrás: Health

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top