Egészség

Így készül a tökéletes influenza elleni tea – videó

A minap bejelentették, Magyarországon is kitört az influenza-járvány. Ha téged elért a vírus, vagy megfáztál, készítsd el magadnak ezt a különleges, de annál hatékonyabb teát. Persze, egészséges olvasóinknak is csak ajánlani tudjuk.

Szeletelj vékonyra 2 citromot és narancsot, amit előtte persze alaposan megmostál. A magokat érdemes eltávolítani, a héja ugyanakkor maradjon, hiszen az abban lévő természetes illóolajok is segítik a nátha, a megfázás és az influenza mielőbbi gyógyulását.

Reszelj le, vagy mozsárban törj pépesre kb. ujjnyi méretű meghámozott gyömbért, és a citrusokkal együtt tedd nagyobb üvegtálba. Adj hozzá 1 evőkanálnyi kurkumát, 1 mokkáskanálnyi fahéjat, majd locsold meg kb. másfél deciliter mézzel, és a tea hozzávalóit jó alaposan keverd össze.

Kannában forralj vizet, közben az alvást is segítő teakeveréket töltsd nagyobb befőttes üvegbe. Jól lezárva, hűtőszekrényben 1 hónapig eláll.

A keverékből 1 evőkanálnyit tölts 3 decis pohárba, majd öntsd fel a forró vízzel. És már el is készült az influenza elleni tea. Kortyolgasd akár egész nap, meglátod, mindenféle orvosság nélkül is gyorsan meggyógyulhatsz.

NLCafé tipp: köhögés esetén érdemes 1 mokkáskanál kakukkfüvet vagy rozmaringot is adni a teához.

Cold Remedy Tea with Turmeric, Ginger, Honey, and Citrus. // via HoneysuckleFull recipe: http://taste.md/1Sa8kZf

Közzétette: Tastemade – 2016. január 25.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top