Napi 4 darab szilvával fedezheted a napi K-vitamin-szükségleted egyharmadát, a rostbevitelből 3 grammot, a káliumból pedig 290 milligrammot! Jól hangzik, ugye? De emellett még számos más egészséges tulajdonsága is van a szilvának.
1. Segít rendszeresen élni
Itt most az emésztésed rendszerére gondolunk. A szilva kiváló rostforrás, és enyhe hashajtó hatása is van. Ha beiktatod az estéidbe a fogyasztását, a reggel is könnyebben indul majd!
2. Rendben tartja a szívet is
Mivel segít az alacsony koleszterinszint megtartásában. Emellett, káliumtartalmának hála, az idegek és az izmok olajozottan működnek, tehát a véráramlás is kiegyensúlyozottabb lesz.
3. Védi a szemet
A-vitamin- és béta-karotin-tartalmának hála a szemet is védi a nap káros sugaraitól.
4. Segít átvészelni a megfázós időszakokat
A szilva kiváló antioxidáns-forrás, ezért rendszeres fogyasztásával megelőzhető a nátha, vagy ha már elkaptad, gyorsítja a gyógyulást.
5. Szuper édességpótló
A szilvában található természetes cukrokkal kielégítheted az édesség utáni sóvárgásod, úgy, hogy a vonalaid is karcsúak maradnak: egy friss szilva ugyanis mindössze 24 kalóriát tartalmaz! Az aszalt szilvával azért légy óvatos, hiszen több benne a cukor.
Forrás: YogiApproved