Egészség

5 ok, amiért mindennap kéne szilvát enned

A szilva és az aszalt szilva emésztést segítő hatása köztudott. Lássuk, mi mindent tud még ez az édes gyümölcs!

Napi 4 darab szilvával fedezheted a napi K-vitamin-szükségleted egyharmadát, a rostbevitelből 3 grammot, a káliumból pedig 290 milligrammot! Jól hangzik, ugye? De emellett még számos más egészséges tulajdonsága is van a szilvának.

X ok, amiért mindennap kéne szilvát ennünk

1. Segít rendszeresen élni

Itt most az emésztésed rendszerére gondolunk. A szilva kiváló rostforrás, és enyhe hashajtó hatása is van. Ha beiktatod az estéidbe a fogyasztását, a reggel is könnyebben indul majd!

2. Rendben tartja a szívet is

Mivel segít az alacsony koleszterinszint megtartásában. Emellett, káliumtartalmának hála, az idegek és az izmok olajozottan működnek, tehát a véráramlás is kiegyensúlyozottabb lesz.

3.  Védi a szemet

A-vitamin- és béta-karotin-tartalmának hála a szemet is védi a nap káros sugaraitól.

4. Segít átvészelni a megfázós időszakokat

A szilva kiváló antioxidáns-forrás, ezért rendszeres fogyasztásával megelőzhető a nátha, vagy ha már elkaptad, gyorsítja a gyógyulást.

X ok, amiért mindennap kéne szilvát ennünk

5. Szuper édességpótló

A szilvában található természetes cukrokkal kielégítheted az édesség utáni sóvárgásod, úgy, hogy a vonalaid is karcsúak maradnak: egy friss szilva ugyanis mindössze 24 kalóriát tartalmaz! Az aszalt szilvával azért légy óvatos, hiszen több benne a cukor. 

Forrás: YogiApproved

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top