Egészség

A magány 3 meglepő hatása az egészségedre

Nemcsak a lelki hogylétedet, a testi egészségedet is befolyásolhatja, ha túl sok időt töltesz a saját társaságodban.
A magány 3 meglepő hatása az egészségedre

 Az égvilágon semmi gond nincs azzal, ha péntek este kihagyod a bulit, és inkább az otthon nyugalmát élvezed a kanapédon egy pohár bor és a kedvenc sorozataid társaságában! Viszont ha túl gyakran szigeteled el magad, vagy társas magányban élsz, az egészséged látja majd kárát.

Lássuk, hogyan befolyásolja az egyedüllét az egészségünket!

1. Könnyebb elhízni

Ha egyedül élsz, senkihez nem kell alkalmazkodnod, azt teszed, és azt eszed amihez kedved van. De észrevetted, hogy egyre többször fordul elő, hogy semmi kedved a zöldségek párolásához vagy a hús sütögetéséhez? Minek az a sok fáradozás, ha úgyis csak te eszel majd? Az egyedül élők hajlamosak ezért rendelt kaján, maradék pizzán és snackeken élni, így a kilók is könnyebben felszaladnak. Viszont jó hír, hogy felmérések alapján az agglegényeket jobban érinti ez a probléma, mint a szingli nőket. Mindenesetre azért figyelj oda!

2. Többször betegszel le

A sok magányosan töltött idő káros az immunrendszerre is – közli egy tanulmányában a PNAS, az amerikai tudományos kutatási akadémia. A magány nemcsak a kedvedet vágja a földhöz hosszú távon, hanem hajlamosabbá tesz a gyulladásos betegségek kialakulására, és lassítja az immunrendszer reakcióit.

3. Rosszabb lesz a memóriád

Az amerikai Neurológiai és pszichiátriai folyóirat vizsgálatában 2000 ember vett részt, és azt találták, hogy akik egyedül élnek, 70-80%-kal hajlamosabbak az időskori demenciára, mint azok, akik megosztják valakivel az otthonukat. Nem kell emiatt fejvesztve lakótárs után nézned, de arra ügyelj, hogy napi szinten kommunikálj valakivel!

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top