Mivel a feltöltő erejű napsugarakra még egy kicsit várnunk kell, addig is nem árt, ha D-vitaminban gazdag ételeket iktatsz az étrendedbe. Így megelőzheted a kellemetlen tavaszi fáradtságot, sőt olyan betegségeket is, mint a diabétesz, a magas vérnyomás, a depresszió, vagy akár a rák.
Halak
100 gramm lazaccal a napi D-vitamin-bevitel egyharmadát fedezni tudod, ezért érdemes az olajos halakból gyakran fogyasztanod!
Tejtermékek és tojás
Már egy pohár tejjel a napi D-vitamin-adag felét letudhatod, de jó választás lehet a joghurt, vagy a sajt is. A tojás is kiváló forrása a D-vitaminnak, de csakis egészben!
Gomba
Míg a legtöbb D-vitamin-forrás állati eredetű, a vegáknak sem kell kétségbe esniük: a gomba ugyanis szintén megfelelő mennyiségű D-vitamint tartalmaz – különösen a portobello, vagy a shíitaki gombafajták.
Tofu
Egy újabb vegamegoldás, a tofu. Nem csak a D-vitamint pótolja, hanem a csontokat is erősíti!
Forrás: Popsugar