Egészség

Ennyi mindenre használhatod a teafaolajat

Természetes kozmetikumok összetevőiként talán már ismerhetjük a teafaolaj áldásos hatásait, de azt biztosan nem tudtuk, hogy ennyi mindenre jó lehet.

1. Fogkrém

A teafaolaj kiváló fogkrémalapanyag, ugyanis csökkenti a gyulladást és antibakteriális hatással is bír. Próbáljunk ki egy házilag kikeverhető fogkrémreceptet, és semmiképp se felejtsük ki belőle a teafaolajat – de azért vigyázzunk, semmiképpen se nyeljük le!

2. Pattanások ellen

Rengeteg természetes arcápolószer tartalmaz teafaolajat, és ez nem véletlen. A már korábban is említett gyulladáscsökkentő hatás ugyanis a pattanások ellen is eredményesnek bizonyulhat. Kenjük a problémás területekre, és ne mossuk le. Ha túlságosan erős lenne az olaj önmagában, hígíthatjuk vízzel.

Ennyi mindenre használhatod a teafaolajat

3. Ajkakra is

Az ajkakon megjelenő herpeszekre is jó megoldás lehet a gyógyító teafaolaj. Mártsunk egy fülpiszkálót az olajba, és egyenesen vigyük fel az ajkunkra.

4. Antibiotikum helyett?

A hagyományos antibiotikumok egyre kevésbé bizonyulnak hatékonynak a baktériumok ellen, lehetséges hát, hogy érdemesebb természetes megoldásokhoz nyúlni. A teafaolaj állítólag komolyabb bőr- és szöveti fertőzések esetén is hatékony lehet, szóval elképzelhető, hogy még az antibiotikumot is helyettesítheti bizonyos esetekben.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top