Egészség

Kézfertőtlenítőtől rúgnak be a tinik

Amíg nálunk a kórházakban is hiány van az alkoholos kézfertőtlenítőkből, külföldön egyre nagyobb probléma, hogy ettől rúgnak be a tinik.

Egyre több tini kerül kórházba alkoholmérgezéssel Svédországban, mert kézfertőtlenítőt ivott. A tinik könnyen beszerezhetik a 85 százalék alkoholtartalmú kézfertőtlenítőt a gyógyszertárban, amit gyümölcslével keverve fogyasztanak.

A rendőrség arra kéri a patikákat, hogy helyezzék a pultok mögé a terméket, mert a tinik számára már az is visszatartó erő lehet, ha nem tudják csak úgy levenni a polcról, hanem ki kell kérniük.

Az alkoholtartalmú kézfertőtlenítővel Nagy-Britanniában is baj van, rendszeresen lopják a kórházakból. Az Egyesült Államokban pedig 2010 óta megnégyszereződött a fertőtlenítőtől berúgó 12 év alattiak száma, tavaly szeptemberben egy hatéves gyerek került kórházba, azt mondta, azért itta meg a fertőtlenítőt, mert olyan finom íze volt, mint az epernek.

Forrás: BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top