Egészség

Tumor miatt csuklott állandóan egy férfi

A csuklás rém bosszantó tud lenni, de komoly orvosi problémára is felhívhatja a figyelmet.

Egy 35 éves amerikai férfi életét napokig tartó csuklási rohamok keserítették meg, de hiába fordult kéz ízben is orvoshoz, semmilyen egyéb tünetről nem tudott beszámolni, az orvosok pedig nem tudták megfejteni a csuklása okát.

Végül harmadjára már nemcsak csuklás, hanem napok óta tartó hányás, a bal karjában érzett bénultság és zsibbadás miatt tért vissza a kórházba. Azt tudták, hogy az egyik nyaki porckorongja egy korábbi baleset miatt elmozdult kissé, de azt nem gondolták, hogy ez állhat a csuklás mögött.

A jól bevált módszerek nem szüntették meg a kínzó csuklást
A jól bevált módszerek nem szüntették meg a kínzó csuklást

Közben a férfinél további neurológiai tünetek is felléptek, ezért az orvosok képalkotó vizsgálatra küldték. Ekkor fedeztek fel egy tumort a nyak hátsó részén. Ez a környéken lévő szinte összes ideget nyomta, köztük a rekeszizmot is beidegző nervus phrenicust, és ez vezetett az állandó csukláshoz. A tumort sikeresen eltávolították, és a férfi négy nap után haza is térhetett. Azóta sem csuklik.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top