Egészség

Így kell edzeni 50 felett

Bizonyos kor felett már nem végezhetjük ugyanazokat a mozgásformákat, mint korábban. Ezekre érdemes odafigyelni, ha 50 felett is jó formában szeretnénk maradni.

1. Foglalkozz többet a bemelegítéssel

A bemelegítés amúgy is nagyon fontos, de idősebb korban még inkább elengedhetetlen. Az izmok ilyenkor már nem olyan rugalmasak, könnyen meghúzhatjuk valaminket, a sportolásnak pedig sérülés lehet a vége. Az is fontos, hogy megfelelően beindítsuk a vérkeringést, épp ezért nyújtsuk meg a bemelegítés idejét és legyünk nagyon alaposak!

Így kell edzeni 50 felett

2. Előny a hajlékonyság

Nagyon jól járhatunk, ha 50 felett is foglalkozunk a hajlékonysággal. Ha mindig nyújtunk, izmaink lazábbak maradhatnak és sokkal könnyebben elkerülhetőek a későbbi sérülések. Ugyanúgy érdemes egyensúly-gyakorlatokat is végezni, így ugyanis stabilabb lábakon állhatunk majd, és megkímélhetjük magunkat egy-két fájdalmas eséstől.

3. Kardióra fel!

Bármennyire is különösen hangzik, kimondottan jót tesznek az olyan mozgásformák, amik felviszik a szívritmust. Így ugyanis csökkenthetjük a szívroham esélyét, felvehetjük a harcot a magas koleszterin és a magas pulzus ellen is.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top