Egészség

Nézegessetek magyar iskolai mosdókat – felújítás előtt és után!

Nem tudom, milyen volt nálatok az iskolai mosdó, nálunk, igaz, tiszta volt, de nem volt a legszebb, mondhatnám lepattant. Itt az alkalom, hogy segítsetek egy magyar iskolának a mosdója felújításában – már öt forint is elég. A tavalyi nyertes iskolák mosdóinak megszépülését mutatjuk előtte-utána képekben.

Nincs annál rosszabb, amikor pisilned kell, és tudod, hogy mostanában nem kerülsz a saját, megszokott, szép, tiszta, illatos mosdód közelébe. Rettegsz, hogy ne kelljen pisilned egy vonaton – itt kérek elnézést a tiszta vonatvécéktől – vagy olyan helyen, ahol már csak a szag miatt be sem tennéd a lábad. 

Most képzeld el, hogy mindez az iskoládban történik nap mint nap. Lehet akármilyen tiszta, ha alig bírod lehúzni, mert eltörött a lehúzó kar, vagy nem tudod bezárni az ajtót, mert a zár rég elromlott, vagy éppen vécédeszka sincsen, mert sajnos eltörött, és nincs pénz újra. Na, szóval semmi jó nincs abban, amikor azért tartogatod, mert nincs kedved elmenni az iskolában a mosdóba.

Íme, öt magyar iskola, ahol megszépült a mosdó: tanulságos előtte-utána képek.

Baksai Általános Iskola (Baksa, Baranya megye)

A tanulók 76 százaléka él olyan családban, ahol az alacsony jövedelmi viszonyok miatt kiegészítő gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek. A családok anyagi helyzete, képzettsége sok lehetőségtől fosztja meg a gyereket. Kevés olyan család van, ahol ne lenne legalább egy munkanélküli.

 

 Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (Bucsa, Békés megye)

A bucsai általános iskolások nagyon cuki anyák napi videóját is nézzétek meg!

 

 

 Maroslelei Általános Iskola (Maroslele, Csongrád megye)

A Maroslelei Általános Iskola 184 éves. Egészen a tavalyi mosdófelújítást megelőző 10 évben az épület semmilyen felújításon nem esett át. 170 diákra jutott egy lány- és egy fiúmosdó. A gyerekek még egy verset is írtak tavaly, hogy ők nyerjék biztosan a mosdó felújítást.

 

Nézegessetek magyar iskolai mosdókat - felújítás előtt és után
Nézegessetek magyar iskolai mosdókat - felújítás előtt és után

 Szentpétertúri Általános Iskola (Szentpétertúr, Zala megye)

Nincs tornatermük, az óvoda tornaszobáját használják. A táncoktatást a kultúrházban tartják meg. Nincsenek szertárak, megfelelő irodák, nagyon kellene egy számítógépterem, egy kis foglalkoztató az SNI-s tanulók számára. Az iskola épületét az 50-es években építették, a nyílászárók már nagyon rossz állapotban vannak, nincs szigetelés, nem megfelelő a fűtés, korszerűtlen a világítás. Az egyik legnagyobb problémájuk a vizesblokk volt..

 

Nézegessetek magyar iskolai mosdókat - felújítás előtt és után!
Nézegessetek magyar iskolai mosdókat - felújítás előtt és után!

Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskola (Szomor, Komárom-Esztergom megye)

Szomor kis község. Komárom-Esztergom megyében fekszik, Tatabányától 24 km-re. A gyerekek nemzetiségi német nyelvet tanulnak itt, sőt még szaxofonozni vagy harmonikázni is megtanulhatnak.

Nézegessetek magyar iskolai mosdókat - felújítás előtt és után!
 
Nézegessetek magyar iskolai mosdókat - felújítás előtt és után!
Arról, hogy hogyan segíthetsz, hol szavazhatsz, és melyik iskolák mosdóhelyiségei újulhatnak meg biztosan, itt olvashatsz.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top