Egészség

A leghatékonyabb fogamzásgátlás felelőtlenné is tehet

A teherbe esés ellen a leghatékonyabban védekező középiskolás lányok kevésbé törődnek a nemi betegségek elleni védelemmel, derült ki egy vizsgálatból.

A teherbe esést a leghatékonyabban megelőző eszközöket – méhen belüli eszközök és hormontartalmú implantátumok – alkalmazó lányok arra már kevesebb hangsúlyt fektetnek, hogy a nemi úton terjedő betegségekkel szemben is védekezzenek, azaz nemigen használnak óvszert még alkalmi kapcsolatok esetén sem, állapította meg egy amerikai felmérés.

Miközben a szakemberek ezeknek az eszközöknek a használatára buzdítják a fiatal lányokat, arra kellett rádöbbenniük, hogy a nemi betegségek elleni védelmet is jobban kell hangsúlyozniuk ugyanennek a korosztálynak. A vizsgálatból ugyanis az derült ki, hogy a méhen belüli eszközöket és implantátumokat használók körében jóval kevesebben használnak óvszert is, mint a fogamzásgátlót szedő lányok csoportjában.

A spirál az egyik leghatékonyabb fogamzásgátló
A spirál az egyik leghatékonyabb fogamzásgátló

A különbség okára azonban eddig nem sikerült fényt deríteniük. Ráadásul az előbbi csoportba tartozó lányok a felmérés szerint gyakrabban váltogatták a partnereiket is, ami különösképpen indokolttá tenné esetükben az óvszerhasználatot.

Forrás: foxnews.com 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top