Egészség

Veszélyesek a neten árult csodaszerek

Ki az, aki ne szeretne lemondás és kemény munka nélkül csodás alakot magának? Nos, a neten árusított fogyasztó csodaszerek gyakran ilyen célok elérésével biztatnak vásárlásra. A veszélyekre ugyanakkor elfelejtenek figyelmeztetni.

A Kosár című fogyasztóvédelmi magazin készítői egy olyan vadonatúj fogyókúrás csodaszert kínáló szakembert próbáltak megkeresni, aki állítólag 17 éve személyi edzőként dolgozik, és állítsa szerint több mint 1300 ember túlsúlyproblémáját oldotta meg szuper kapszuláival. A férfit azonban hiába keresték: sehol semmit nem találtak róla.

Turós György nemzetközileg elismert testépítő és fitneszbíró, több testépítő bajnok edzője és étkezési tanácsadója a hihetetlen eredményeket ígérő termékről azt mondta, ilyen tömeggyarapodást talán egy bálna tud elérni kölyökkorában, ember semmiféleképpen. A csodaszerek hirdetésében ugyanis azt állítják, a szuperhatékony összetevőknek köszönhetően egyetlen hónap alatt mindenféle megerőltető edzés és étrendváltoztatás nélkül megszabadulhatunk a fölösleges testzsírtól és még 10 kilónyi izmot is magunkra pakolhatunk, amelynek következtében testünk csodásan tökéletessé válik. Mindezt most akciósan, 61.700 forint helyett mindössze 32.400 forintért megkaphatjuk.

A szakember hozzátette, azon kívül, hogy az ilyen karcsúsító csodaszer vásárlása nemcsak pénzkidobás, még életveszélyes is lehet, de az biztos, hogy káros az egészségre. A testépítő szerint, ha valaki tíz éven át kövér vagy elhízott volt, szánjon rá legalább tíz hónapot, hogy elérje a kívánt testsúlycsökkenést. A műsorban bemutatott internetes oldalon a fogyasztószer hatóanyagait is feltüntetik, amelyekből a szakértők egyértelműen állítják, a termék hatástalan.

Az étrend-kiegészítők fogyasztásával önmagában nincs semmi probléma. Sőt, tudatos edzés mellett valóban segítenek az izomnövekedésben, de nem mindegy, mit és hogyan szedünk. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal is arra figyelmeztet, ellenőrizetlenül semmit ne vásároljunk. Ha pedig hamis ígéretekkel kecsegtető termékeket kínáló internetes oldalra bukkanunk, tegyük meg a bejelentést a fogyasztóvédelmi hatóságnál – írja a Híradó.hu.

Veszélyesek a neten árult csodaszerek, ráadásul a beígért fogyás sem valósul meg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top