Egészség

Életet mentett az okosóra

Drága, fölösleges, haszontalan. Az okosórákat általában ezekkel a jelzőkkel illetik. Van benne igazság, mégis, ahogyan a következő történet bizonyítja, előfordulhat olyan eset, amikor egy okosóra életet menthet.

Az okosórák többnyire meglehetősen költséges kütyük, ráadásul abból a fajtából, amire igazából senkinek nincs égető szüksége. Mint az a következő történetből kiderül, létezik olyan helyzet, amikor nagyon hasznos lehet.

 

A 62 éves brit építészt, Dennis Anselmót felesége le akarta beszélni az óravásárlásról, most már egyikük sem bánja, hogy megvették az Apple legmenőbb tárgyát, az okosóra ugyanis megmentette a férfi életét.

Anselmo épp a kerítés helyét jelölte ki egy építkezésen. Az ebédidő befejezte után alig tíz perce dolgoztak, amikor váratlanul rosszul lett. Az órájára pillantott, és azt látta, pulzusa percenként 210-es értéket mutat.

Rosszulléte előtt mindössze két héttel korábban vásárolta az órát, és teljesen rákattant napi aktivitásának figyelésére. Feltűnt az is, hogy alapvetően nagyon alacsony, percenként 50 körüli értéket mutatott az óra. Az emberek többségének 55-75 közötti a normál pulzusa. A 210 ehhez képest valóban riasztó adatnak tűnt.

Anselmót a mentő szállította a kórházba. Az orvosoktól tudta meg, ha rosszullétekor hazamegy,  könnyen lehet, hogy egy második, halálos szívroham végzett volna vele.

A történet ugyan nem biztos, hogy a legmeggyőzőbb érv egy Apple Watch vásárlása mellett, hiszen erre vélhetően az egyszerűbb és olcsóbb pulzusmérőeszközök is képesek, mégis a férfi esete azt mutatja, előfordulhat, hogy életet menthet az okoskütyü – írja az Index.hu.

Életet mentet az okosóra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top