Egészség

21 évet jósoltak neki, 80. születésnapját ünnepelte a Down-szindrómás férfi

Az angol férfi lehet a világ legidősebb Down-szindrómás embere.

 Joe Sanderson egy angliai idősgondozóban ünnepelte 80. születésnapját a napokban. A férfi Down-szindrómával élte le a rövidnek semmiképp sem mondható életét. Pedig születésekor az orvosok legfeljebb 21 évet jósoltak neki.

 A Down-kóros embereknek manapság sem jósolnak hosszú életkort (jelenleg ezt 50 éves korra teszik) de a 30-as években, mikor Joe született, nem tudták elképzelni, hogy megérjék akár a 30. születésnapjukat is. Joe azonban túlszárnyalta régi orvosainak elképzeléseit, és boldogan fújta el a gyertyákat 80. születésnapi tortáján.

21 évet jósoltak neki, 80. születésnapját ünnepelte a Down-szindrómás férfi

A Guinness rekordok könyvében eddig egy most 76 éves férfi szerepelt, mint a világ legidősebb Down-szindrómása. Mikor Joe ápolói ezt megtudták, felhívták a Guinness-bizottságot, akik azonban azt mondták, megszüntették a fogyatékossági rekordokat. Így nem tudjuk biztosan, de az valószínű, hogy Joe a legöregebbek között van.

A férfi egyébként, a Down-szindrómásokhoz hasonlóan, életvidám és szeretetteljes. Imád lovagolni, rajzolni, és a szép nőkön is megakad a szeme – nem csoda, hogy az egész otthon kedvence.

21 évet jósoltak neki, 80. születésnapját ünnepelte a Down-szindrómás férfi

Forrás: Dailymail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top