Egészség

5 érv, hogy miért egyél sok cseresznyét tavasszal

Alig egy hónap, és beköszönt a cseresznyeszezon. Most elmondjuk, miért legyen a kedvenc édességed ez a gyümölcs!

 A tavaszi asztal egyik várva-várt sztárja a cseresznye. A szezonja május környékén kezdődik, és szinte egész nyáron át tart, úgyhogy lehetőséged bőven van betárazni cseresznyéből! Megéri, hiszen ez a finom gyümölcs nem csak a diétád, hanem az egészséged jó barátja is!

5 érv, hogy miért egyél sok cseresznyét idén tavasszal

1. Belefér a fogyókúrába

Tavasszal a fogyókúrázóknak is könnyebb dolguk van, hiszen a cukoréhséget könnyen leküzdhetik friss és ízletes gyümölcsökkel. Egy bögrényi cseresznyében mindössze 77 kalória van, ezért szuper diétás édességpótlóként működhet.

2. C-vitamin- és rostforrás

Egy bögrényi cseresznye a napi ajánlott C-vitamin-bevitel 25%-át fedezi, miközben 2 gramm rostot is tartalmaz. 

3. Javítja az agyműködést

Kutatások igazolják, hogy a cseresznye rendszeres fogyasztása csökkenti az Alzheimer– és a Huntington-kór tüneteit is. Tehát már most elkezdhetsz cseresznyével edzeni az agyad hosszútávú egészségére.

4. Jót tesz az izmoknak

Antioxidáns-tartalma miatt a cseresznye segít az izomgyulladások megelőzésében is. Rendszeres fogyasztásának köszönhetően egy megerőltető edzés után sem érzed majd olyan gyötrelmesnek a másnap jelentkező izomlázat!

5. Segíti az alvást

A cseresznye előkelő helyen szerepel az elalvást segítő ételek listáján is, természetes melatonin hormontartalmának hála. 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top