Egészség

Ezek a természetes módszerek csökkenthetik a magas vérnyomást

A magas vérnyomás súlyos következményekkel járhat, ezért ha valaki nem szeretne azonnal gyógyszerekhez folyamodni, próbáljon ki néhány természetes gyógymódot.

1. Le a sóval

Az első és legfontosabb, amit a vérnyomás érdekében tehetünk, az a sóbevitel csökkentése lehet. Az előkészített termékekben is mindig ellenőrizzük a sótartalmat, és ügyeljünk rá, hogy ne lépjük túl a napi ajánlott mennyiséget. Lehet, hogy elsőre kicsit íztelenebbnek tűnik majd az élet, de aggodalomra semmi ok – az ízlelőbimbók hamar hozzá fognak szokni a sótlanabb fogásokhoz, a szervezetünk pedig hálás lesz nekünk. 

2. Egy kis mozgás

Csak jól járhatunk, ha megpróbálunk beiktatni életünkbe egy kis mozgást! A kardio különösen jó lehet, egyrészt megszabadít a fölös kilóktól, másrészt felpörgeti a szívet, és ez a kettő egyaránt hozzájárulhat ahhoz, hogy csökkenthessük magas vérnyomásunkat.

Ezek a természetes módszerek csökkenthetik a magas vérnyomást

3. Tanulj meg kikapcsolni

Tudjuk, hogy talán közhelyesnek hangzik, de akkor is működik: relaxálj, pihenj, és a vérnyomásoddal valóságos csoda történik majd. Segíthet a kiadós alvás, a nyugtató jóga vagy pilatesóra, vagy akár egy kellemes, hosszú séta is.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top