1. Jót tesz az emésztésnek
A répa elősegíti a nyáltermelődést, és számos olyan enzimet és vitamint tartalmaz, amelyek elősegítik a megfelelő emésztést. Sőt azt is kimutatták, hogy a répa rendszeres fogyasztása megelőzheti a gyomorfekélyt és más emésztési probléma kialakulását is.
2. Egészségesebb fogak répával
Ez az egészséges ropogtatnivaló csak úgy reccsen a fogak között, és valóban igaz, hogy jót is tesz nekik. A rendszeres réparágcsálás elpusztítja a veszélyes baktériumokat a szájüregben és megelőzheti a fogszuvasodást.
3. Kiváló rostforrás
Répát enni azért is jó, mert rostokban gazdag, így csökkenti a rossz koleszterin szintjét a szervezetben, megelőzve a későbbi esetleges szívproblémákat is. Arról nem is beszélve, hogy az egészséges, nullkalóriás nassolnivaló után sokáig nem leszünk még éhesek.
Forrás: Care2