Egészség

Természetes gyógymódok fájós torokra

Ezek a természetes megoldások segíthetnek a fájó, kaparó torkon.

1. Tengeri só langyos vízben

Talán nem a legínycsiklandóbb recept, de állítólag hamar segít a fájós torkon. Tegyünk egy teáskanál jó minőségű tengeri sót langyos vízbe, keverjük el, és gargalizáljunk vele, viszonylag hátulra engedve a folyadékot. Ne nyeljük le, ha nem muszáj, hiszen nem valami kellemes. A tengeri só feloldja a letapadt váladékot,  fertőtleníti a torkot, és segít csökkenteni a gyulladást is.

2. Édesgyökértea

A hagyományos gyógyteáknál talán kevésbé ismert, de nem kevésbé hatásos az édesgyökértea. Ez a főzet nyugtatja a torkot, és csökkenti benne a gyulladást is. Magas vérnyomásban szenvedők csak óvatosan használják, ez a tea ugyanis megemelheti kicsit vérnyomásunkat!

Természetes gyógymódok fájós torokra

3. Almaecet és víz

Az almaecet igazi mindenes a háztartásban, hiszen rengeteg dologra jó lehet! Meleg vízhez adjunk egy teáskanál – lehetőleg jó minőségű, természetes – almaecetet, és várjunk egy kicsit, míg a keverék kihűl. Adhatunk hozzá mézet, hogy elvegyük az ecet ízét – majd igyunk meg. Ez az ital kiváló fájdalomcsillapító, és még a gyógyulási folyamatokat is felgyorsíthatja.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top