Egészség

Ilyen veszélyeket rejthet a WC-papír

Nem is gondolnánk, milyen anyagok kerülhetnek a különböző típusú WC-papírokba, pedig ha kicsit képbe kerülünk, talán választ kaphatunk egy-két kellemetlen kérdésre is.

Ha a papír ultraerős

Akkor könnyen előfordulhat, hogy formaldehidet használnak a WC-papír anyagának megerősítésére. Ez pedig nemcsak irritálhatja a nemi szervek környékén az érzékeny bőrt, de állítólag még rákkeltő hatása is lehet.

Ha a papír testápolóval átitatott

Akkor petróleumalapú olajat is tartalmazhat. Ha a papírt valamilyen testápoló anyaggal vagy illatanyaggal itatják át, előfordulhat, hogy a benne lévő petróleumalapú olaj irritálja a bőrt – például egy aloe verával és E-vitaminnal felturbózott WC-papír esetében többen is égő érzésre panaszkodtak használatkor.

Ilyen veszélyeket rejthet a wc papír

Ha a papír újrahasznosított

Akkor elképzelhető, hogy BpA, vagyis biszfenol A található benne. Persze nagyon jó, ha környezetbarát döntést hozunk és újrahasznosított papírt vásárolunk, egyedül ez az összetevő jelenthet némi bökkenőt. Ez a kemikália több egészségügyi problémáért is bizonyítottan felelős, de a jó (?) hír, hogy a műanyag termékekből sokkal több jut szervezetünkbe, mint a WC-papírunkról.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top