Egészség

Ezért ne használd a mobilodat a vécén

Hozzászoktunk, hogy unalmas perceinket az okostelefonunk segítségével ütjük el. De az egészségünk érdekében jobban tesszük, ha a vécére nem visszük magunkkal a mobilunkat.

 A vécén ülve mobilozásnak nem az az egyetlen veszélye, hogy a drága okostelefonodat beleejted a vécécsészébe. Tudósok szerint az egészségedet kockáztatod, ha a dolgod végzése közben is a mobilodon pötyögsz.

Ezért ne használd a mobilodat a vécén

 Nyilvánvaló, hogy nem az illemhelyek a legtisztább helyek a világon, főleg nem a nyilvánosak. De gondolhatod, hogy amíg csak a kezed érinti a telefonod, addig nincs veszély. A mikrobiológusok azonban nem így gondolják. Charles Gerba és Kelly Reynolds, a mikrobiológiai professzorai elárulták, hogy amikor lehúzod a vécét, az ürülék és a vizelet baktériumai minden irányban körülbelül 1,8 méteres sugárban szóródnak szét. Így a fürdőszoba vagy a mellékhelyiség rengeteg pontját veszélyes baktériumok fedik, amik így a telefonodra is rákerülnek. A kezedet megmosod, de a telefonodat nem – így a bacikat is továbbhurcolod magaddal, aztán az arcoddal is érintkezhetnek, mikor felveszed a mobilod. 

Szóval legközelebb, mikor dolgod akad a mosdóban, hagyd kint a telefonod – az nyugalmad és az egészséged érdekében egyaránt!

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top