Egészség

Ezért jó ötlet edzés után szaunázni

Talán nem is tudjuk, mennyire jól járunk, ha egy izzasztó edzés után rávesszük magunkat, hogy még a szauna forróságában is verejtékezzünk kicsit.

Azt már jól tudjuk, miért egészséges a szaunázás, mégsem mindig vesszük rá magunkat, hogy egy fárasztó edzés után beüljünk a forró levegőbe. Pedig ez több okból is nagyon jó döntés lehet!

Az extra izzadás például segít, hogy még jobban méregteleníthessük testünket, ráadásul néhány szaunában töltött perc még a zsírégetési folyamatokat is jobban beindítja. Ha edzőtermi teljesítményünk javításán dolgozunk, akkor is nagy segítség lehet a szaunázás, hiszen állítólag már három hét után javulás látható azoknál, akik rendszeresen itt izzadnak. Edzés után pedig igazán jól esik a befeszült izmoknak, ha a melegben kicsit ellazítjuk és megnyújtjuk őket.

Ezért jó ötlet edzés után szaunázni

Végül pedig még egy fontos szempont, amiért ne hagyjuk ki a szaunát: javíthatja a vérnyomást, ezzel hosszú távon is megőrizve a szív egészségét. Súlyos szívbetegségben szenvedők persze mindenképpen konzultáljanak orvosukkal, mielőtt szaunába ülnének, és mindenki ügyeljen rá, hogy gondoskodjon a megfelelő hidratálásról!

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top