Egészség

Így szabadulhatsz meg a fejfájástól gyógyszer nélkül!

A fejfájás kellemetlen tud lenni, de gyakran vagyunk vele úgy, hogy nem szeretnénk minden csip-csup ügyre gyógyszert bevenni. Ilyenkor jól jöhet néhány természetes házi praktika!

1. Víz, víz, víz

Talán semmitmondónak tűnhet, pedig a megfelelő folyadékbevitel tényleg jelentősen javíthat a fejfájáson. A dehidratáció könnyedén lehet fejfájás okozója, ezért ha elkezdjük érezni, hogy fejünk elnehezül és sajog, vegyünk magunkhoz egy nagy pohár, frissítő vizet! Fontos, hogy a nap folyamán végig ne feledkezzünk meg erről.

2. Jég és tűz

Ha szinuszos fejfájás gyötör, jó megoldás lehet egy behűtött jégakkut fejünkhöz nyomni – a jég érzéketlenné teheti a területet, és így tompítja a fejfájást. Ha stressz okozza a fejfájást, akkor próbálkozzunk inkább valami forróval – ez ugyanis ellazíthatja az izmokat és elmulaszthatja a kellemetlen érzést.

Így szabadulhatsz meg a fejfájástól gyógyszer nélkül

3. Egy kis gyömbér

A gyömbér igazi csodaszer, ami számos szorult helyzetben kisegíthet minket – nincsen ez másképpen a fejfájással sem. Elég elrágni egy kisebb darabkát, vagy ha azt túl erősnek éreznénk, készíthetünk belőle akár fejfájásűző főzetet is!

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top