Egészség

Nem kaphat kemoterápiát a haldokló kisfiú, mert anyja nem tudja, mi az

A szülőket most a nyugat-ausztráliai bíróság kötelezte arra, hogy vigyék kórházba gyermeküket. Ha nem így tesznek, a kisfiún erőszakkal kezdik meg a kezelést.

Négy hónappal azután, hogy az orvosok az agydaganat egy kifejezetten gyerekeket érintő válfajával, az úgynevezett medulloblasztómával diagnosztizálták, a hatéves ausztrál kisfiú, Oshin Strachan még mindig csak vár a gyógykezelésre. Mint az a napokban kiderült, azért, mert édesanyja nem engedi az orvosoknak, hogy elvégezzék gyermekén az adott esetben életmentő sugár- és kemoterápiás kezelést.

“Az én gyerekem agyát nem fogják megsütni” védekezett az anya, Angela Kiszko, mikor szembesítették azzal, hogy egy potenciálisan életmentő kezelést tagad meg gyermekétől. A nő a CBS amerikai hírcsatorna 60 Minutes című műsorában bevallotta, fogalma sincs arról, hogy működik a sugárkezelés és a kemoterápia, és erről szólt gyermeke kezelőorvosának. “Ha pontosan tudnám, hogyan működik, nagyobb valószínűséggel bólintanék rá, mint így.”

“Nem fogom fel, hogy nevezhetnek gyógymódnak valamit, aminek az a lényege, hogy egy vagy két rákkeltő anyaggal bombázzák a gyermekem testét” tette hozzá. Az interjút egyébként az amerikai tévések két nappal azután készítették Angelával, hogy a nyugat-ausztráliai bíróság arra kötelezte őt, egyezzen bele a gyógykezelésbe, és vigye gyermekét kórházba.

Nem kaphat kemoterápiát a haldokló kisfiú, mert anyja nem tudja, mi az

Ha Angela nem tesz eleget a bíróság döntésének, úgy a kis Oshin gyógykezelését erőszakkal kezdik meg, miután elvették a gyerek felügyeleti jogát az édesanyától. Angela egyébként azt mondja, szeretné, ha kisfia meggyógyulna. De nem hisz abban, hogy a kemoterápia vagy épp a sugárkezelés lenne a hatékony megoldás. Szíve szerint Ázsiába vinné a gyermeket, ahol alternatív gyógymódokkal kezelnék őt.

Korábban a Sidney Morning Heraldnak azt nyilatkozta, nem hisz abban, hogy az orvosok meg tudják gyógyítani gyermekét. “Nem fogom őt mindenféle kínzásnak kitenni csak azért, hogy néhány hónappal meghosszabbítsák az életét. Azt szeretném, ha boldog és kiegyensúlyozott lenne az a kis ideje, amit még velünk tölt.”

Még több kemoterápiával kapcsolatos cikk az NLCafén: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top