Egészség

Meghalt, mert a fogyás kedvéért elhagyta az inzulint

Annyira fogyni szeretett volna egy cukorbeteg angol nő, hogy az életével fizetett érte.

Az 1-es típusú cukorbetegsége miatt inzulininjekciókra szoruló 27 éves Lisa Day a legrosszabb döntést hozta azért, hogy fogyjon pár kilót.

A cukorbetegséget tinédzser korában diagnosztizálták nála, és evészavara is kialakult, ami nem ritkaság a cukorbeteg nők körében. Lisa is tudta, hogy inzulin nélkül meghalhat, mégis kockáztatott. Ha ugyanis nem visz be inzulint, a sejtek nem tudják felvenni a cukrot a vérből, azaz éheznek. Ezen a módon szeretett volna fogyni Lisa is.

Lisa Day is evészavaros volt, mint oly sok cukorbeteg nő
Lisa Day is evészavaros volt, mint oly sok cukorbeteg nő

Sajnos azonban diabéteszes ketoacidózis alakult ki nála, és végül meghalt. De még ha valaki meg is ússza a halált, kezeletlen cukorbetegség esetén a szervei súlyosan károsodhatnak, megvakulhat, veseelégtelenség alakulhat ki nála.

Kutatások szerint a cukorbeteg nőknél kétszer akkora eséllyel alakul ki anorexia vagy bulimia, mint a népesség többi részében, és a 15 és 40 év közötti cukorbeteg nők majd fele el-elhagyja időnként az inzulint, mert így akar fogyni. 

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top