Egészség

Gyógyszerrel kezelnék a pedofíliát

A prosztatarák kezelésére alkalmazott egyik gyógyszert vizsgálják erre a célra.

Svéd tudósok a tesztoszteron termelődését megállító Degarelix nevű gyógyszert – amit normálisan prosztatarákosok kezelésére használnak – kezdték tanulmányozni, mert reményeik szerint a szerrel megálljt lehetne parancsolni a pedofilok beteges vágyainak.

A tesztoszteronról úgy gondolják, köze van az erőteljes szexuális késztetéshez, az alacsony empátiás készséghez és az elégtelen fokú önuralomhoz – mindhárom tulajdonság jellemző sok pedofilra.

Gyógyszerrel kezelnék a pedofíliát

Azt azonban hangsúlyozzák a kutatók, hogy nincs olyan gyógyszer, ami meggyógyítaná a pedofíliát, azaz örökre kiirtaná az adott emberből a gyerekekre irányuló szexuális vágyakat. A gyógyszerek csupán a késztetést segítenének elnyomni, azaz megelőző hatással lehetnek, és megakadályozhatják, hogy valaki ténylegesen szexuális bűncselekményt kövessen el.

A gyógyszeres kezelés mellett pedig elengedhetetlen a pszichoterápia is, ami szintén annak kockázatát segíthet csökkenteni, hogy végül tetté váljon a fantázia.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top