1. Spenót
Ezer és egy okot tudunk rá, miért érdemes fogyasztani ezt a méregzöld csodazöldséget, szóval a fogápolási hatás tényleg csak hab a tortán. A spenót tele van A-, C- és K-vitaminnal, rengeteg benne a vas, és ami a lényeg, a kalcium, ami erősebbé és ellenállóbbá teheti fogainkat. 100 gramm spenót 145 mg kalciumot tartalmaz, szóval tényleg érdemes bevágni egy nagy tányérral.
2. Brokkoli
Egy másik zöld finomság, amit érdemes a fogak egészségéért ropogtatni, a brokkoli. Ez a zöldség borzasztóan sok K-vitamint tartalmaz, ami történetesen a fogak épségének egyik legfontosabb felelőse. Ráadásul egy adag brokkoli a napi K-vitamin-szükséglet több mint 100%-át fedezi!
3. Szójabab
Talán kevésbé gyakran fogyasztjuk a szójababot, pedig ez is kiváló kalciumforrás – így nagy szerepet játszhat abban, hogy fogaink hosszú időn át erősek és egészségesek maradhassanak. Viszont figyeljünk rá, hogy csakis természetes szójababot vásároljunk, hiszen a génmódosított változatnak sajnos a kalciumtartalma is kisebb lehet.
Forrás: LifeHack