Egészség

Óvszert találtak egy nő vakbelében

Meglepő eredménnyel zárult egy hasi műtét Angliában.

A 26 éves nő hasi fájdalmakra, rosszullétre és a has jobb oldalán érzékenységre panaszkodott, ezért az orvosok vakbélgyulladásra gyanakodtak. A röntgen folyadékgyülemet mutatott ki a hasüregben, így az orvosok a műtét mellett döntöttek.

Amikor azonban eltávolították a féregnyúlványt – ez a vakbél vakon végződő, elkeskenyedő vége, valójában ennek a gyulladását hívják vakbélgyulladásnak –, meglepetten tapasztalták, hogy van valami a belsejében: egy igencsak viseletes, szakadt óvszer volt az.

Amikor a páciens felébredt az altatásból, a kérdezésre azt felelte, hogy két héttel korábban véletlenül lenyelt egy óvszert. És mivel néhány nappal később óvszerdarabokat talált a székletében, nem is fordult orvoshoz. Az sem jutott eszébe, hogy a tüneteinek köze lehet a “balesethez”.

Óvszert találtak egy nő vakbelében

Egyébként nem akkor ritkaság, hogy tárgyak fennakadnak a féregnyúlványban: találtak már itt érmét, csontszilánkokat, kutyaszőrt, töltényt, kavicsokat, horgászdamilt és sok mást is.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top