Egészség

200 fontos műtéttel távolították el az aranyhal tumorát – fotók

Nemónak igazán nagy szerencséje van gazdáival: akkor sem mondtak le róla, mikor az aranyhalat egy tumor támadta meg, hanem elintéztek egy exkluzív műtétet a számára.

 Nem sok aranyhal mondhatja el magáról, hogy olyan kalandot élt át, mint az 5 éves Nemo. A halacska nyakán és fején egy hatalmas tumor keletkezett, amit csak egy drága műtét során lehetett eltávolítani. Gazdáit azonban se az ár, se a távolság nem akadályozta, hogy megmentsék kis kedvencük életét.

200 fontos műtéttel távolították el az aranyhal tumorát - fotók
200 fontos műtéttel távolították el az aranyhal tumorát - fotók

 Roy és Caroline, az aranyhal gazdái, több mint 300 kilométert vezettek, hogy az operációt végrehajtsák a halon egy bristoli állatorvosi klinikán. A műtét 200 fontot, azaz 80 ezer forintot kóstált, de mindössze 45 percbe telt. A beavatkozás viszont nem ment olyan simán: mivel az aranyhalat a vízen kívül műtötték, egy ponton leállt a szíve! Az orvosok azonban ezt is megoldották, és újraélesztéssel hozták vissza. Így két óra múlva már ismét gazdái között lehetett, úton hazafelé.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top