Egészség

Forró vagy jéghideg? Tudd meg, melyik zuhany hogy hat az egészségedre!

Mindegy, melyiket szereted jobban, mert a forró és hideg zuhanynak is megvannak a maga jótékony hatásai az egészségre. Most eláruljuk, mik ezek!

Ha a fürdéssel szemben a zuhanyzást preferálod, még mindig nem árultál el mindent a tisztálkodási szokásaidról! A következő kérdés, hogy forrón vagy hidegen szereted? Szerencsére mindkét típus áldásos hatással bír az egészségünkre, de lehet, hogy miután elolvasod ezeket, átgondolod, mire is van igazán szükséged, és csak azután állítasz a csapon.

Forró vagy jéghideg? Tudd meg, melyik zuhany hogy hat az egészségedre!

Egy jó forró zuhany…

…a legjobb feszültségoldó, hiszen segít ellazulni a bemerevedett izmoknak. Ha a zuhanyfej elég erős, ne sajnáld: csinálj minimasszázst vele a nyakadon és a vállaidon!

…boldoggá tesz. Számos tanulmány mutatott rá arra, hogy a forró víz oxitocint, azaz boldogsághormont szabadít fel a szervezetben.

…ellenszer a megfázásra: a forró gőz, ami zuhanyozás közben felszabadul, kiválóan tisztítja az eldugult orrjáratokat!

Egy frissítő hideg zuhany…

…sokkoló ugyan, de jót tesz a testnek és a léleknek is: ha 5 percen át kibírod alatta, elűzi a fáradtságot és segít mentálisan éberebbnek maradnod.

…kiváló a depresszió ellen: kutatók szerint napi kétszer 2-3 perc hideg zuhany elűzi a depressziót. Károdra nem válhat, de azért konzultálj az orvosoddal, mielőtt kipróbálod.

…szebbé tesz: a bőrödnek és a hajadnak is jobbat tesz a hideg, mint a forró víz. Míg a forró kiszárítja, a hideg víz hidratálja a bőrt és csillogóbbá varázsolja a hajat.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top