Egészség

Ezek a rák korai tünetei lehetnek

Tipikusan olyan dolgok, melyekre az ember általában csak legyint.

A legtöbb ráknak csak akkor vannak aggasztó tünetei – tehát olyanok, amivel már orvoshoz fordul az ember –, amikor a betegség már meglehetősen előrehaladott állapotban van, a sikeres kezelés esélye tehát kisebb, mintha korábban fülön csípik a betegséget.

Léteznek azonban olyan jelek, melyek nem tipikusak ugyan, ám bizonyos körülmények között – mert például gyakran lépnek fel vagy akár állandósulnak – mégis fel kellene rájuk figyelni.

Láz. Ha nem áll fenn olyan betegség, ami indokolná a két-három napig is eltartó lázas állapotot, a testhőmérséklet emelkedése mindenképpen intő jel.

Súlyvesztés. Ha nyilvánvaló ok nélkül kezdenek lemenni rólunk a kilók, ne örüljünk, hanem forduljunk orvoshoz!

Ezek a rák korai tünetei lehetnek

Megváltozott emésztés. A szokásos emésztési ritmus megváltozására mindenképpen érdemes figyelni.

Rosszullét, gyengeség. Nemcsak a rák jele lehet, számos egyéb betegségé is, de mindenképpen forduljunk orvoshoz, ha gyakran vagy állandóan rosszul érezzük magunkat.

A mutatóujj megváltozása. Meglepő, de főleg a tüdőráknak lehet az egyik korai jele, hogy megváltozik a mutatóujj formája, a köröm vastagsága, erőssége.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top