Egészség

Garancia nélkül nem kell az adománytévé

Egy szerelő magyar kórházaknak akart használt tévéket adni. Két intézet több tucat készüléket el is fogadott volna, de csak garanciával.

Ellenbacher Attila tévészerelő csak segíteni akart, amikor tévéket ajánlott fel egészségügyi intézményeknek. Több kórház élt is a lehetőséggel, ám az Országos Onkológiai Intézet és az ORFI meglepő kéréssel állt elő az adománnyal kapcsolatban.

Az egyik intézet 40, a másik 48 tévét szeretett volna kapni, de kikötötték, hogy csak garanciával veszik át a készülékeket.

Ellenbacher, aki eddig 200 tévét adományozott már a betegeknek, értetlenül áll az eset előtt, ugyanis ezzel a feltétellel az adományozást nem tudja vállalni.

Az Indexnek nyilatkozott Kásler Miklós, az onkológiai intézet vezetője, aki azt mondta: “minden elektromos készülékkel kapcsolatban ragaszkodunk a törvényi előírások szerinti érintésvédelemhez és a műszaki garanciához.”

Kásler azt is hozzátette, hogy “az intézet feltételezte, hogy munkájára garanciát vállal, a tévékről minőségi és biztonság technikai dokumentumot állít ki”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top