Egészség

Mind a négy végtagját elveszítette egy fertőzés miatt – igazi példakép lett

Alig négy évvel azután, hogy az orvosok a kezét és a lábát is amputálták, Aimee Copeland üzent a világnak: azt, hogy boldogabb nem is lehetne.

“Hosszú időbe telt, mire elfogadtam, ami velem történt, és megtanultam szeretni azt, akit a tükörben láttam” – vallja be a fiatal nő, majd egy, a Puerto Rico-i strandról posztolt fotó alatt hozzátette, ma már újra teljes életet él, és nagyon boldog. “Miután rájöttem, hogy a tökéletes test nem létezik, és hogy mindenki kisebb-nagyobb tökéletlenséggel éli az életét, felszabadultam.”

Az egykori georgiai egyetemista azt írja, a testén lévő hegek újra és újra emlékeztetik őt arra, hogy igazi harcos. Hogy kapott egy második esélyt az élettől. “Nem az számít, hogy mid van, hanem az, hogy azzal, ami a rendelkezésedre áll, kezdesz-e valamit.”

 

Aimee élete 2012 májusában került veszélybe egy kirándulás után. A fiatal egyetemista a barátaival épp sziklát mászott, mikor rosszul esett, és felsértette a lábát. A sebet húsevő baktérium támadta meg, az úgynevezett nekrotizáló lágyrészfertőzés vezetett végül a többszörös amputációhoz. “Az orvosok csak így menthették meg az életemet.”

 

Amióta kiengedték a kórházból, Aimee a fogyatékkal élő emberekért kampányol, emellett önéletrajzi könyvet ír. A Puerto Rico-i strandon készült fotójához eddig a pillanatig több mint kilencezren szóltak hozzá. A többség elismeréssel adózott Aimee lelkiereje előtt, még mások gratuláltak neki azokhoz az eredményekhez, amiket elért.

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top