Egészség

A vitiligo arcai: szeresd te is a foltjaidat!

Belegondoltál már, milyen lenne, ha valami olyan bélyeg lenne a testeden, amit mások állandóan megbámulnak? Próbálnád elfedni a kíváncsi tekintetek elől, vagy képes lennél büszkén vállalni? Az alábbi fotók vitiligós szereplői az utóbbi megoldást választották, és mi megemeljük a kalapunkat előttük. Szépséges képek következnek.

Többször írtunk már mi is a vitiligo nevű bőrbetegségről. Ezzel a pigmenthiánnyal járó kórral él például Chantelle Brown-Young fotómodell, aki tavaly a Desigual őszi–téli kampányának arca volt. Chantelle azért dolgozik, hogy a világ minél többet megtudjon a betegségről, és fogadják el az emberek azokat, akik küzdenek vele. Az ügy hazai képviselője Széles Adrienn, aki korábban az NLCafénak is interjút adott.

A mai napig nem tisztázott pontosan, hogy a vitiligót mi okozza pontosan, a tudomány jelen állása szerint autoimmun betegségről van szó. A világ népességének egy százaléka, vagyis cirka 50 millió ember él vitiligóval, csak Magyarországon nagyjából 200 ezer ember érintett, akiknek többsége igyekszik titkolni, elfedni foltjait, amennyire lehet.

Pár nappal ezelőtt volt a vitiligo világnapja, s elárasztották az Instagramot vitiligós férfiak és nők szívmelengető fotói, akik büszkén vállalják fehér foltjaikat. Ezekből a képekből hoztunk most egy válogatást.

 

@nanalainfamous Miami Florida #WorldVitiligoDay #iMakePeopleStare #NoCureDontCare

Vitiligo. No Cure? Don't Care???? (@nocuredontcare) által közzétett fénykép,

 

 

 

@nocuredontcare from Seattle, Washington. #nocuredontcare #worldvitiligoday

Julio (@juliomonrojas) által közzétett fénykép,

 

 

 

#WorldVitiligoDay

Juan Contador (@contadorjuan) által közzétett fénykép,

 

@ziasaur Los Angeles CA #DontHideYourVitiligo #NoCureDontCare #WorldVitiligoDay

Vitiligo. No Cure? Don't Care???? (@nocuredontcare) által közzétett fénykép,

 

@Regrann from @loclivin – ????@msroch88

 

Happy #WorldVitiligoDay bby ❤ #LoveYourSkin

Wanda Baldrich (@wandabal) által közzétett fénykép,

 

 

 

Happy #worldvitiligoday everyone! #vitiligopride

Adele (@aaroyds) által közzétett fénykép,

Tudj meg még többet a vitiligóról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top