Egészség

5 dolog, ami bebizonyítja, hogy a kutyatartás egészségesebbé tesz

A kutyatartás nemcsak azért fantasztikus, mert minden nap teljes eksztázisban fogad egy tüneményes szőrpamacs, hanem azért is, mert csupa áldásos hatása van az egészségedre!

1. Jót tesz a vérkeringésnek

Ha kutyád van, az azt jelenti, hogy naponta minimum kétszer elmész vele sétálni. Lehet, hogy kicsit szaladgálsz is vele, dobálsz neki. Ez pedig máris elegendő ahhoz, hogy csökkenjen a vérnyomásod és javuljon a vérkeringésed!

2. Csökken a stresszszinted

Ezt nem is kell nagyon megmagyarázni. A négylábú barátod közelsége megnyugtat, boldogabbá tesz, hiszen még a legpocsékabb nap után is képes elűzni a felhőket egy pár csillogó kiskutya-szempár!

3. Erősödik az immunrendszered

Már több kutatás is bebizonyította, hogy azoknak a gyerekeknek, akik kutyákkal egy háztartásban nőnek fel, sokkal erősebb lesz az immunrendszere, mint azok, akiknek a közelében nincsen kisállat.

5 dolog, ami bebizonyítja, hogy a kutyatartás egészségesebbé tesz

4. Lehetőséget ad a kötődésre

Egy kutya csupa feltétel nélküli szeretet, így mikor szükséged van valakire, hogy melletted legyen és támogasson, ő biztosan ott terem. Elég belefúrni magunkat a puha kutyaszőrbe, hogy jobban érezzük magunkat és feltöltődjünk a szükséges szeretettel.

5. Általánosan is jobb lesz a kedvünk

Mert ki az, akit ne tenne boldoggá egy csaholva ugráló kutya, aki ugyanúgy örül nekünk, mindegy, hogy 10 perce vagy 4 órája láttuk egymást. A kutya jelenléte folyamatosan jó hatással van a hangulatunkra, segíthet megelőzni és kezelni a depressziót és oldja a szorongást is.

LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top