Egészség

Túlélte a gombamérgezést az apa

Felesége főzött vacsorát a kirándulás alatt gyűjtött gombából, amit csak egy ismerősük nézett át, profi gombaszakértőhöz nem vitték el.

A zirci Nádasdi Tibor a családjával kirándult, eközben gyűjtöttek egy szatyorra való gombát. Egy gombaszakértőnek hitt ismerősüknek mutatták meg a gombákat, aki a hánytató galambgombát ki is válogatta belőle. A férfi felesége otthon még maga is kidobott néhány gombát, amiről úgy gondolta, hogy veszélyes lehet. A többiből pedig vacsorát készített, melynek a nagy részét Tibor ette meg – számolt be róla a veol.hu.

Túlélte a gombamérgezést az apa

A családfő szája sebes volt reggel, és rosszul is érezte magát. A neje a gombára gyanakodott, ám nem gondolták, hogy komolyabb a baj, így Tibor széntablettát vett be, majd bement dolgozni.

A munkahelyén aztán annyira rosszul lett, hogy mentőt hívtak hozzá, és kórházba vitték. Mintákat vettek tőle, amiből kiderült, hogy gyilkos galóca mérgezte meg. Válságos állapotba került, és az orvosok sem voltak biztosak abban, hogy életben marad. Három nap telt el bizonytalanságban, mire a kezelőorvos azt mondta, Tibor valószínűleg túléli a gombamérgezést.

A család azt mondja, ezek után is járnak majd gombászni, ám mostantól kezdve mindig profi gombaszakértővel vizsgáltatják majd meg amit gyűjtöttek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top