Egészség

Szexuális erőszak áldozatainak indult egy külön pornóoldal

Molesztálás, csoportos nemi erőszak, kényszerített orális szex… rengeteg olyan pornófilm van, ami a nők legborzasztóbb rémálmait kelti életre. Bár a pornóipar sokat változott az idők során, a szexuális erőszak áldozataira még mindig nincsenek tekintettel. Nehéz persze olyan pornóoldalt létrehozni, ami kifejezetten odafigyel a zaklatás áldozataira, de most létrehoztak egyet.

Az új pornóoldal Pavan Amara 2014-ben My Body Back néven indult projektjének a része, ami azért született, hogy támogassa a szexuális erőszak áldozatait. Célja az, hogy megbeszélhessék a sorstársak, ki hogyan tudja újra szeretni a testét és a szexet egy ilyen támadás után.

Pavan ennek keretén belül hozta létre Nagy-Britannia első szexuálisegészség-klinikáját a zaklatás áldozatainak. Ahogy elmondta, az emberek rengeteg energiát pazarolnak arra, hogy áldozatot hibáztassanak, társadalmi szinten van szükség nézőpontváltásra. Nem véletlenül vált az áldozatok segítőjévé: őt is megerőszakolták kamaszkorában. Az, hogy testileg-lelkileg rendbe jött, és feldolgozta a vele történteket, hitelessé teszi őt a többi túlélő számára.

Általános sztereotípia, hogy a nemi erőszak áldozatai képtelenné válnak a szexuális életre.

De Pavan szerint az összejöveteleiken sok nő bevallotta, szeretnének pornót nézni, csak a teljesen valószerűtlen filmek miatt úgy érzik, kizárják őket ezekről az oldalakról. Pavan így nyilatkozott erről:

A nőket nem kérdezi meg senki, hogy mit akarnak látni a pornóban. A The Clit List meghallgatja a nőket, és figyel rá, mit akarnak, segít, hogy újra kapcsolatba lépjenek a saját szexualitásukkal.

Pavan Amara Photo courtesy Amara/My Body Back Project
Pavan Amara (Fotó: My Body Back Project)

Az oldal célja, hogy segítsen a túlélőknek a felépülésben. Ennek része az is, hogy újra felfedezzék a szexben az örömet a maszturbáláson, orgazmuson keresztül, ebben pedig a pornó nagy segítségükre lehet. A The Clit Listen csak olyan filmek lehetnek fent, amit a projektben résztvevők online közössége felülbírál. Nemcsak kifejezetten pornó, hanem erotikus és oktató filmek is helyet kapnak rajta, minden, ami a szexualitással kapcsolatba hozható. Nagyon komolyan veszik, hogy minden filmet átnézzenek abból a szempontból, hogy senkiben se hozzák elő a szexuális erőszak élményét, mert senki sem akarja újra meg újra átélni a fejében, ami vele történt, főleg nem maszturbálás közben.

Létrehoznak egy teljesen biztonságos környezetet, ahol az áldozatok nem futhatnak bele nem kívánt tartalmakba.

A nyilvánvaló jó szándék ellenére sok támadás éri Pavant az oldal miatt, érdekes módon épp a feministák részéről. Ahogy fogalmazott, szerinte ez azért van, mert rengetegen úgy szeretnék biztonságosabbá tenni a világot, hogy nem tesznek semmit, és inkább csak feministának szeretnének látszani, de cselekedni már nem hajlandóak. Pedig Pavan csak egy olyan pornóarchívumot szeretne felépíteni, amiben például a tini lányokat nem alázzák meg vagy a MILF-eket nem kötözik ki.

Vissza szeretné adni ezeknek a nőknek az irányítást a saját szexualitásuk felett, hogy az erőszak áldozatai végre erős nőnek lássák magukat, teljes értékű szexuális vággyal, nem pedig alsóbbrendű áldozatnak. Túl sok nőről van itt szó ahhoz, hogy szemet hunyjunk felette, világszerte minden három nőből egy élte át a szexuális erőszak valamilyen formáját. Ennyi nőre nem lehet csak úgy legyinteni és azt mondani, hogy akkor onnantól ne foglalkozzanak a saját szexualitásukkal. A téma fontos, és Pavan törekvései egyértelműen a jó utat mutatják mindannyiunk számára.

Szexuális erőszak áldozatainak indult egy külön pornóoldal

Olvass többet a szexuális erőszakról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top