A nappalok még kellemesen melegek, ám a reggelek és az esték már kifejezetten csípősek – ebben az időben a legkönnyebb megfázni. Hogy ne döntsön le a lábadról már az ősz kezdetén a megfázás, gyúrj rá az immunrendszered erősítésére! Mutatunk egy igazi vitaminbomba-receptet, amivel ezt megteheted.
Hozzávalók:
- 500 g mazsola
- 500 g szárított kajszibarack
- 500 g szárított füge
- 500 g aszalt szilva
- 500 g méz
- 2 csésze dió
- 1 citrom leve
Elkészítés:
- A mézen kívül az összes hozzávalót tedd aprítógépbe vagy darálóba, és addig keverd, amíg sima nem lesz.
- Ezután keverd hozzá a mézet. Egy sima állagú pasztát kell kapnod.
- Tedd lezárható üvegbe és tárold hűtőben.
- Fogyassz belőle napi háromszor egy kanálnyit, 30 perccel a főétkezések előtt!
Forrás: Brightside