Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Egészség

Ez az egyszerű technika megakadályozhatja a pánikrohamot

Nem fogod elhinni, hogy a szorongásra és a pánikrohamra ilyen egyszerű a megoldás, pedig neked is beválhat: mindössze a légzésedre kell összpontosítanod.

 Aki szorongó alkat, az valószínűleg túl van már egy-két (vagy több) pánikrohamon is. Gyógyszerek, teák, mozgás, alkotás, érintés – számos dologgal csökkenthetünk a szorongáson, ám ha jön a pánikroham, ezeknél gyorsabb, instant menekülőút kell. Egy egyszerű légzéstechnika pont ilyen.

Ez az egyszerű technika megakadályozhatja a pánikrohamot

 Ha legközelebb a pánikroham kapujában érzed magad, tedd az egyik kezed a mellkasodra, a másik kezed a köldöködre. Végy pár mély levegőt az orrodon át, és fókuszálj arra, ahogy megemeli a kezeidet a beáramló levegő. Szintén az orrodon át fújd ki. Az első pár légzés után gondolj valami pozitív élményre, vagy az előtted álló nap olyan pontjára, amit vársz. 3-5 percig tartsanak a mély légzések – ennyi idő alatt kellően lelassul a szívritmus ahhoz, hogy megnyugodjanak az idegek. A gyakorlatot otthon is végezheted: az alábbi videó például egy virággal segít fókuszálni. Ahogy a virág nő, lélegezz be, ahogy összehúzódik, fújd ki a levegőt. 

Forrás: Popsugar

Címlap

top