Egészség

Kuruzslással vádolják az ismert tévést

Bíróság elé állítottak egy férfit, akit a televízióban neves rákkutatóként ismerhettek meg a nézők, holott egyáltalán nincs ilyen végzettsége. A rákot nagy dózisú C-vitaminnal és egyéb szerekkel kezelte.

Kuruzslás miatt állt a vádlottak padjára a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon D. Tamás, aki éveken át, több tévécsatornán is komoly rákkutató képében tetszelgett. A Válasz.hu úgy tudja, a férfi azonos Dávid Tamással, aki többek között az ATV-n, az Echo TV-n és az RTL Klubon is szerepelt. A kuruzslással vádolt férfit azok a betegek jelentették fel, akiket lakásán fogadott és rákkezeléssel hitegette őket.

A folyamatban lévő ügy miatt a bíróság a vádlott kilétét nem erősíthette meg, de a vádiratból kiderül, hogy a vádlott Lébényben lévő házában és Budapesten is fogadott daganatos betegeket, akiknek magas dózisú C-vitamin intravénás beadását és egyéb szerek fogyasztását javasolta. Az injekciókat ápolók adták be a betegek lakásán, akik az ehhez szükséges felszerelést gyógyszertárban vásárolták. D. Tamás úgy folytatta álorvosi tevékenységét, hogy egy 1964-ben szerzett állatorvosi oklevéllel rendelkezik.

D. Tamást korábban 35,5 millió forintra bírságolta meg a Gazdasági Versenyhivatal, mert olyan teakeveréket forgalmazott, amiről meglapozatlanul azt állította, hogy gyógyítja a rákot. 

Olvass valódi rákkutatókról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top