Egészség

Halált is okozhat a neten beszerezhető illegális fogyasztótea

Egy életveszélyes bolgár teáról kapott riasztást a Nébih, amit az interneten keresztül lehet beszerezni. Összetevői között egy unióban betiltott szert, a szibutramint fedezték fel a hollandok.

Onilne boltokban és a Facebookon is elérhető az EMTEA, NIVA detox és Irem natural fogyasztó tea illetve kapszula, ami olyan összetevőt tartalmaz, amely halálos is lehet figyelmeztet a Nébih. A bolgár eredetű, gyógynövény tartalmú, fogyasztó hatású étrend kiegészítőben a holland hatóságok szibutramint találtak. A szibutramin az Európai Unióban betiltott gyógyszerhatóanyag, az “egészséges” emberek tíz-harminc százalékánál szédülést, álmatlanságot, szájszárazságot, magas pulzusszámot, magas vérnyomást, hányingert, szédülést és különböző szívproblémákat okozhat már 10 -30 mg/nap fogyasztás esetén. A bolgár csodateában 15,5 mg szibutramin van egy napi adagban.

A NÉBIH által közreadott kép a veszélyes termékről
A Nébih által közreadott kép a veszélyes termékről

A holland hatóságok nem tartják kizártnak, hogy a készítmény okozta egy fiatal lány halálát. A Nébih felhívja a figyelmet, hogy a képen látható termékek ártalmasak lehetnek, ezért ne rendeljék, ne fogyasszák azokat!

Egy jobb minőségű kép a veszélyes teáról és kapszuláról
Egy jobb minőségű kép a veszélyes teáról és kapszuláról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top