A gránátalmafa gyümölcsét használják kulináris célokra: az almából köretet, szirupot, levest, üdítőitalt, szószokat is készítenek, de a gránátalma nemcsak mutatós, hanem nagyon egészséges is!
- Rengeteg antioxidáns található benne, melyek lassítják az öregedési folyamatokat, és erősítik az immunrendszert.
- Nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz.
- Védi a májat és a vesét a toxinoktól.
- A gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében – bizonyította több kutatás.
- A gránátalma fogyasztása 20 százalékkal csökkenti az LDL, a káros koleszterin szintjét, illetve jelentősen növelte a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben.
- A gyümölcs hozzájárul a vérnyomás normalizálásához, javítja az inzulinszenzitivitást és a cukor felszívódását. Így a cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulását is lassíthatja.
- A gránátalmában található ösztrogénhez hasonló anyag segítségével csökkenthetők a klimax tünetei, de akár a csontritkulás vagy a depressziós tünetek is csökkenhetnek a gyümölcs fogyasztásával.
- A gyümölcs fogyasztásával megakadályozhatjuk a káros gombák szaporodását a szervezetben, így például kiváló ellenszere lehet a bélrendszeri Candida-fertőzésnek.