Egészség

Egyetlen képbe sűrítette a gyermekrák borzalmait a gyászoló apa

Nem akart ő senkit sem sokkolni, se megbotránkoztatni. Egyszerűen meg akarta mutatni a betegség igazi arcát.

Jessica Whelan, a Lancashire-ben élő brit kislány alig hároméves volt, mikor az orvosok neuroblasztómát, egy, az idegrendszert érintő daganattípust diagnosztizáltak nála. A kislány apukája elmondta, hiába kezdték meg Jessica kezelését azonnal, a terápia nem érte el a kívánt hatást, a betegség pedig megállíthatatlanul terjedni kezdett lánya testében.

Egyetlen képbe sűrítette a gyermekrák borzalmait egy gyászoló apa

A hobbifotós édesapa azt mondja, végigfotózta az elmúlt egy évet. Egyrészt, mert szerette volna megörökíteni a lányával töltött közös pillanatokat, másrészt azért, hogy később majd megmutassa a világnak a gyermekrák nyers és brutálisan őszinte arcát. Október közepén az egyik, Jessicáról készült fotót meg is osztotta a Facebook-oldalán.

 A szóban forgó képen, amit néhány nap alatt több százezren osztottak meg, Jessica arca egészen eltorzul a fájdalomtól. Édesapja azt mondja, még sosem sírt úgy, mint amikor a képet elkészítette. “Senkinek nem kívánom ezt a pillanatot. Amikor a szülő csak áll tehetetlenül a szenvedő gyermeke mellett és képtelen neki segíteni.”

A Whelan család az elmúlt hetekben is rendszeresen posztolt Jessica állapotáról. Utoljára tegnap délelőtt. Az apa ebben a bejegyzésben tudatta az oldal követőivel, hogy Jessica teste feladta a küzdelmet a rák ellen. “Tegnap este Jessica végre újra engedte, hogy ölbe vegyem őt, és alaposan megölelgessem. Alaposan megpuszilgattam, majd elmondtam neki, mennyire szeretem. Néhány perccel később, mikor mondtam neki, hogy nyugodtan aludjon, álomba merült és többet nem ébredt fel.”

 Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top