1. Jót tesz a csontoknak
A kelbimbó tele van K-vitaminnal, ami pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a csontok erősek és ellenállóak legyenek, sőt még a csontritkulást is megelőzheti. Napi egyetlen csésze kelbimbó tartalmazhatja a napi K-vitamin-szükségletünk többszörösét is!
2. Csökkenti a koleszterinszintet
A kelbimbó a koleszterinszintet is csökkentheti, ha párolva fogyasztjuk. A párolt kelbimbó hozzájárul, hogy gyorsabban lebomolhasson a gyomorsav, ami így sokkal könnyebben távozik a szervezetből, ez pedig hozzájárul a koleszterinszintünk csökkenéséhez.
3. Javítja a látást
A kelbimbóban található rengeteg C-vitamin és antioxidáns alapjaiban erősíti az immunrendszert, de ahhoz is hozzájárulhat, hogy megvédje szemünket a káros UV sugaraktól. Ha hosszú távon fogyasztjuk, egyes időskori szembetegségeket is megelőzhetünk vele.
4. Hatékony lehet a rák ellen
A kelbimbó állítólag az egyik leghatásosabb rákmegelőző étel. Kutatók még 1980-ban fedezték fel, hogy a kelbimbó nagy mennyiségű, hosszú távú fogyasztása összefüggésbe hozható a rák megelőzésével – elsősorban a kelbimbóban található kéntartalmú vegyületeknek köszönhetően.
5. A legjobb fogyókúrás étel
Fogyókúrázók is csak jól járnak a kelbimbóval, mivel az igen alacsony kalóriatartalmú, mégis nagyon laktató. Ne riadjunk vissza a népszerűtlen zöldségtől – tele van a net szuper kelbimbós receptekkel!