Egészség

Szamársajtért őrül meg az egészségtudatos világ

A világon állítólag csak egyetlen szerb farmon készítik a szuperegészséges szamársajtot, ami így a világ egyik legdrágább sajtja lett.

A kókuszvíz és a chiamag után most minden magára valamit is adó budai bioanyuka szamársajtot próbál szerezni, ez ugyanis az egészséges életmód legújabb Szent Grálja. A szamársajtot állítólag csupán egyetlen szerb farmon készítik, és olyan gazdag proteinben, omega-3-zsírsavakban és kalciumban, hogy konkrétan csodákat művelhet szervezetünkkel – különös tekintettel szív- és érrendszerünkre. 

Szamársajtért őrül meg az egészségtudatos világ

Persze ezt nem adják olcsón: a szamársajt kilója 880 fontba, azaz kb. 300 000 forintba kerül.

A szerb Slobodan Simic jelenleg az egyetlen ember, aki előállítja farmján, a kézzel fejt szamarak tejéből. Egyébként azért nem is csinálják sokan, mert állítólag szamártejből elég nehéz sajtot készíteni, Simic persze semmi pénzért nem árulná el a titkát.

A különleges és szuperegészséges sajt állítólag a világ egyik legdrágább sajtfajtája lett, és egyelőre nem úgy fest, hogy egyik napról a másikra az üzletek polcaira kerülhet.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top